Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Радан Кънев е евродепутатът на „Демократична България”

Радан Кънев е евродепутатът на „Демократична България“. Това обяви на пресконференция Владислав Панев, съпредседател на ПП „Зелените“, част от обединението „Демократична България“, в което влизат още „Да, България“, „Демократи за силна България“, по повод резултатите на коалицията на изборите за ЕП.

„Има един много голям извод на тези избори, а той е, че БСП не може да бъде алтернатива“, коментира Радан Кънев. Той посочи, че до момента няма разместване в листата. Кънев каза още, че няма време за почивка. „Всички вече разбираме, че сме в кампания за местни избори“, добави той.Кънев отправи благодарност към всички от щабовете на „Демократична България“. „Всеки допринесе, за да бъдем успешни“. Кънев каза още, че всички заедно са положили основите на предстоящите местни избори да има стабилна алтернатива. Той уточни, че ще бъде част от ЕНП и ще работи все така критично с ГЕРБ, които също са членове на ЕНП. „Вярвам, че успешно ще работя за промяна на ЕНП“, коментира още Кънев.

Радан Кънев отговори на въпрос как ще работи по теми, които са от национален интерес, редом с останалите евродепутати, сред които и Делян Пеевски, с думите: „Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. ЕП не е място, където се събират национални фракции, за да се борят помежду си. Ние много ясно сме казали за какво отиваме в ЕП“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *