Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Свят

Марк Зукърбърг отказа да отстъпи от властта си

В края на седмицата Facebook проведе тазгодишната среща с акционерите си, която не доведе до свалянето на Марк Зукърбърг от лидерската позиция, както мнозина апелираха да се случи.

Подобен развой е невъзможен, освен ако Зукърбърг сам не реши да предаде щафетата към друг лидер, тъй като самият той притежава мнозинството от акции, нужни за прокарването на такова решение.

Reuters съобщава, че по време на срещата неколкократно е бил повдиган въпросът за отнемането на властта от Зук, но СЕО-то не е пожелал да говори по темата. Вместо това Зукърбърг напористо е прехвърлял топката на правителствените институции, обяснявайки, че те трябва да въведат регулации за социалната мрежа.

Това е петата поредна година, в която бордът на Facebook се опитва да гласува за подобна промяна в статуквото, но засега не се уточнява колко членове на борда са подкрепили вота срещу Марк тази година.

По време на срещата пред офисите на Facebook се образуваха тълпи от хора, настояващи за промяна, но дори това не бе в състояние да разклати намеренията на Зукърбърг да запази абсолютната си власт.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *