Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Nutrition Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Най-четени

Как позитивното мислене помага в отслабването

Искате да отслабнете, но излишните килограми не се помръдват, въпреки че спазвате диета и редовен спортен режим? Възможно е проблемът да е във вашата нагласа. От „Bild der Frau“ обясняват как позитивното мислене може да помогне в отслабването.

1. Отговорете сами на следния въпрос: Каква е мотивацията ви?

Опитайте се точно да формулирате причината заради която искате да отслабнете. За себе си ли го правите или за някой друг – обществото, партньора?

Следва въпросът: Защо го искате? Може би имате нужда от внимание и любов? Но отслабването става най-лесно, когато го преследваме заради самите себе си. Поставете си ясни цели. Планирайте междинните етапи. Така ще имате постоянно повод за мотивация.

2. Ценете всяко хранене

Не гледайте на храната като на средство за запълване на стомаха и засищане на глада. В дългосрочен план тази нагласа дори ще ви отнеме удоволствието от хапването. Разглеждайте това, което ядете, като ценни вещества, с които се грижите за тялото и духа си. Концентрирайте се върху чинията и се наслаждавайте на храната без да се разсейвате.

3. Използвайте силата на думите

Внимавайте във формулировките, които давате пред себе си и пред другите. Заменете израза „не мога да ям шоколад“ с „мога да хапна шоколад, но в момента нямам желание“. С правилната формулировка решението зависи изцяло от вас и така не се превръщате в жертва на ситуацията. Поемате отговорността за своите решения и действия. Стриктните забрани трудно носят позитивни емоции.

4. Окуражавайте се сами

Окуражавайте се така, както бихте окуражили най-добрия си приятел. Приемете обективно ситуацията, дори да срещате трудности. Обикновено ние сме най-големите си критици. Недейте да се съдите прекалено строго. Казвайте си всеки ден, докато се гледате в огледалото, че изглеждате добре такива, каквито сте и можете да постигнете всяка цел, която сте си поставили.

5. Планирайте в дългосрочен план и останете верни на себе си

Всеки мечтае да постигне идеалната фигура само за няколко седмици. Но всички знаем, че това е невъзможно. Мазнините не са се натрупали за една вечер и няма да изчезнат по този начин. Намерете диетата, която ви кара да се чувствате най-добре и си поставете реалистични цели. Така ще успеете да поддържате режима в дългосрочен план и ще постигнете най-добрите резултати.

Отслабването е по-лесно чрез позитивното мислене. Правилната нагласа, ясните въпроси и цели и положителната комуникация със себе си и с околните, ще допринесат много за постигането на мечтаната от вас форма.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *