Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Спорт

Министър Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов дадоха начало на ремонтните дейности на стадион „Георги Бенковски“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов дадоха начало на реконструкцията на стадион „Георги Бенковски“.

Обновяването на съоръжението се планира да се осъществи в два етапа: ЕТАП 1 – изграждане на централна трибуна в сектор А с козирка, поливна система и рекултивиране на футболен терен; ЕТАП 2 – изграждане на трибуни, странично на централната на сектор А.
Общата цена за цялостната реконструкция възлиза на 1 556 616 лв., като 1 200 000 лв. са от републиканския бюджет с решение на Министерски съвет, а останалите средства са от бюджета на Община Пазарджик.
„Много съм щастлив да присъствам на този много важен момент за Вас, защото дълги години не е имало сериозна реконструкция на стадиона. Проектът е много интересен и показва, че когато институциите в България работят ръка за ръка, нещата се получават“, заяви Красен Кралев.
Той допълни, че е впечатлен от програмата за развитието на спорта в Пазарджик и подчерта, че градът може да разчита на бъдещата подкрепа на държавата.
Министърът поздрави присъстващите за влизането на мъжкия отбор на „Хебър“ в професионалния футбол след 12-годишна пауза.
„Тимът имаше наистина впечатляващо представяне в Югозападната трета лига и съвсем заслужено намери мястото си обратно при професионалистите. Пожелавам Ви ремонтът да върви по план, за да може да се наслаждавате на мачовете от професионалния футбол“, заяви Кралев.
Спортният министър изрази увереност, че бъдещата модерна спортна база ще даде възможност на децата на Пазарджик и на всички футболисти да се развиват и да достигнат до най-високото ниво на футбола.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на министър Кралев за усилията, полага в превръщането на спорта в държавна политика и за това, че въпреки недоброто му физическо състояние е уважил важното събитие за града.
На церемонията присъстваха още народните представители от ГЕРБ Десислава Костадинова-Гушева, Десислава Тодорова и Даниела Малешкова, заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, Александър Иванов, член на УС на ФК „Хебър“ и златното момиче Ренета Камберова, която отговаря за спортните програми и политики в града.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *