19.07.2024

Обявиха първа степен на опасност заради нивото на река Дунав, съобщи НОВА ТВ. Това означава, че се въвежда постоянно наблюдение на дигите в района. За последното денонощие нивото на реката в началото на българския участък се е повишило с близо 40 см. При Лом то вече надхвърля 710 см.Засега няма опасност водата да навлезе в града. Няма и наводнени участъци. От Община Лом имат готовност с над 50 тона пясък и достатъчно чували, за да реагират при критична ситуация. Прогнозата е нивото на реката да продължи да се покачва.

МОСВ: Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени.

Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите, цитирани от БТА.

Комплексните и значими язовири са в добро техническо състояние. Разполагат със свободни обеми за поемане на притока от очаквани валежи. Сумата от наличните в тях завирени обеми е 4 428,9 млн. м3 и представлява 68,2 процента от сумата на общите им обеми, което е с 0,4 процента повече от обемите, констатирани вчера. Няма преливащи язовири, няма данни за засегнати населени места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *