Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Червеното вино – най-доброто средство срещу остаряването

Червеното вино може и да е добро за сърцето, но за дамската красота е по-подходяща ваната с червения елексир – тя е най-доброто средство срещу остаряване, пише в. „Дейли мейл“.

Учените са установили, че антиоксидантите, съдържащи се червеното вино, са десет пъти по-ефективни при предпазване от бръчки, отколкото витамин Е. Но все пак тази разкрасяваща процедура не е от най-евтините. За да бъде напълнена една вана са необходими най-малко 100 бутилки. А минималното количество, нужно за покриване на тялото, e около 50.

Разкрасяващата винотерапия не е новост, тя е открита преди 20-ина години. Тогава бе установено, че полифенолите, съдържащи се в напитката, десетократно по-добре предпазват от бръчки, отколкото витамините. Тогава първите специалисти в бранша използваха джибри от червено вино при кожни масажи на своите клиентки. Те притежаван и отлични ексфолианти качества. Червеното вино е известно с това, че съдържа и антиоксидантът ресвератрол, който е полезен за здравето със своите антивъзпалителни и антиканцерогенни качества.

Ваната с червено вино вече се предлага от много спа-центрове по света – в Лондон, Бордо,Ню Йорк, Билбао, Торонто и други градове. Но не само дамите са открили чудодейните свойства на подобни процедури. Много професионални спортисти подобряват постиженията си в горещи вани с червения елексир. При подобно потапяне силно се стимулира кръвообращението и се постига голям тонизиращ и подсилващ ефект.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *