Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Започват матурите за седмокласниците

Понеделник и сряда – 17 и 19 юни, ще бъдат неучебни дни за всички училища заради провеждането на матурите за седмокласниците, съобщиха от МОН.61 223 са учениците, които се очаква да се явят на Националното външно оценяване.

На 17 юни ще се проведе изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по чужд език, който се заявява по желание.В понеделник, 17 юни, в 7.00 часа в зала 5 на Министерството на образованието и науката, ще бъде изтеглен изпитният вариант по български език и литература за изпита от националното външно оценяване след седми клас. Изпитът за седмокласниците започва в 9.00 часа.

Учениците трябва да заемат местата си в училищата, в които учат, най-късно до 8.45 часа. Те трябва да носят документ за самоличност – лична ученическа карта или бележник, и задължително служебната бележка с входящия номер.През тази година за първи път писмените работи на седмокласниците ще бъдат оценявани електронно и затова учениците трябва да пишат на изпита с черен химикал. Всеки изпитен комплект ще има свой уникален баркод.

Миналата година на 41 въпрос изпита на седмокласниците по БЕЛ се падна преразказ върху откъс от романа „Седем хайдути и едно магаре“ на Бранислав Нушич.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *