Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Джонсън: Готов съм на Brexit без сделка

Борис Джонсън каза, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври, независимо дали има сделка за условията по напускането или не. В интервю за Би Би Си, фаворитът да наследи Тереза Мей на премиерския пост се закани, че не блъфира и наистина е готов за варианта „твърд“ Brexit, съобщават Ройтерс и БГНЕС. Наскоро, такова изказване свали курса на британската лира, защото инвеститорите смятат „твърдия“ Brexit за най-нежелания вариант.

Борис Джонсън показа, че не се страхува от крайни позиции и повтори: „Обещанието ми е, че излизаме от Европейския съюз на Хелоуин, 31-ви октомври“.

„Начинът, да покажем на нашите партньори и приятели, че сме сериозни, е най-накрая да се откажем от пораженчеството и негативизма, които са ни обгърнали като облак от толкова много време и да се подготвим уверено и сериозно за вариант „твърд“ Brexit“, каза още той.

Борис Джонсън още веднъж постави под въпрос и плащането на 39 милиарда лири от Великобритания, което беше договорено с Брюксел от сегашното правителство. Отказът да се плати тази сума, която представлява ангажиментите на Великобритания към бюджета на Европейския съюз за договорения с участието на Лондон период, вероятно ще настрои враждебно Брюксел в предстоящите разговори с новия премиер на Даунинг стрийт 10, посочва Ройтерс.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *