Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Общество

Плашат известна журналистка с изнасилване и убийство

Патриция Кирилова сезира полицията и прокуратурата за груби закани срещу себе си в социалните мрежи

Известната пиар експертка и журналистка Патриция Кирилова е потърсила закрила от МВР. Популярната в светските среди блондинка, нашумяла като специален репортер и редактор на в. „Нощен Труд”, твърди, че е била подложена на интернет и телефонен тероризъм. Тя е била многократно заплашвана от непознати мъже, пише в последния си брой седмичникът „Уикенд”, позовавайки се на разговор със самата Кирилова.

Патриция се е обърнала за помощ към СДВР и прокуратурата. Полицията веднага е установила кои са хората, заплашвали я с физическо насилие, и са ги извикали на разпити. Журналистката пък отсича, че се е записала вече на курсове по самозащита и стрелба.
„Истината е, че съм притеснена. Такива заплахи не съм получавала дори в мутренските времена, когато правех проблемни репортажи и вечно имаше недоволни от някоя публикация… Благодаря на разследващите полицаи от СДВР, много бързо реагираха и виновниците бяха привикани на разпит”, разказва Патриция Кирилова, цитирана от в. „Уикенд”.
Един от агресорите е служител в Министерството на отбраната, друг е застраховател в Разград, трети е общински съветник от град Павликени, четвърти живее в Скопие, а пети е търговец на играчки от столичния жк „Люлин”.
На 18 ноември 2018 г. тя е атакувана грубо в мрежата за пореден път. Пише й бившият общински съветник М. К. от Павликени. Той недоволства, че журналистката дръзнала да критикува Владимир Путин за изказванията му, че руската азбука и език са дошли от Византия в Русия. Монологът на общинаря до Патриция включва 4 страници заплахи, предоставени на МВР и прокуратурата.
Следват още куп закани, някои от които са за грубо изнасилване и дори убийство. Патриция Кирилова е категорична, че ще търси правата си за всички обиди и заплахи в социалните мрежи, които грубо погазват световните и европейски норми за свобода на словото, както и за насилието срещу жените.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *