Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Победителят във второто издание на „ЕКО 12 часа на България“ е отборът на PFV от Италия

Стартът на второто издание на „ЕКО 12 часа на България“ бе даден на 23 юни, точно в 10.30ч., на пистата в гр. Хасково. В оспорвана надпревара, сили премериха 140 участника от 11 националности, разпределени в 34 отбора.

За първа година, организаторите на 12-часовото състезание за издръжлижост разделиха отборите в две категории- PRO (мин. 83кг.) и GOLD (мин. 93кг.)
В 22.30 часа, финалната права на „ЕКО 12 часа на България“, първи премина италианският отбор PFV, с 785 обиколки. На призовата стълбичка на второ място се качи отборът на Kart-Events от Белгия, изоставащ с една обиколка, а третото място бе за миналогодишните победители WLF racing team. Всички те се класираха в категория PRO.
В категория GOLD на първо, второ и трето място се класираха както следва, отборите на GLS Racing Team, Bizol и Chayka Racing Team.
Звездното присъствие тази година бе допълнено от отбора „All stars“, с участието на 13-кратната национална сноуборд шампионка, Сани Жекова, актрисата – Снежана Макавеева, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, 11 кратният Световен шампион по плувен маратон – Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров. Въпреки не толкова познатият за тях спорт, те показаха отлична екипна работа и хъс за победа. Звездният тийм се класира на предпоследно място с 749 обиколки.
Отборът на „ЕКО Рейсинг Тийм“, оглавяван от 24-кратния шампион на България по мотоциклетизъм – Мартин Чой също показа изключителни умения на картинг пистата като се класира на 20-то място.
„Радваме се да съобщим, че и тази година, „ЕКО 12 часа на България“ събра толкова много любители на картинг спорта, като ги обедини в едно 12 часово предизвикателство за издръжливост, където показаха феърплей и отлични умения. Заедно с партньорите, които ни подкрепиха и популярните лица, които се включиха в тазгодишното състезание, се надяваме да сме дали добър пример за подръжание и да сме запалили повече млади хора към активен начин живот!“, съобщи организаторът на събитието, Николай Върбицалиев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *