Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Услугата Apple Pay ще бъде достъпна и за клиентите на Mastercard в България

От днес Mastercard, в сътрудничество със своите партньори Revolut и дигиталната банка Monese, предоставя на своите клиенти и услугата Apple Pay, която трансформира всички мобилни плащания в лесен, сигурен и поверителен начин на плащане. С Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac потребителите могат да плащат бързо и удобно за покупки в магазини, приложения и уебсайтове. Услугата Apple Pay вече е достъпна за картодържатели на Mastercard, притежаващи Revolut и Monese в България.

Услугата „Цифрово активиране“ на Mastercard (MDES – Mastercard Digital Enablement Service), използва най-модерните технологии за плащане – EMV чип, токенизация и криптография, за да гарантира цялостност на информацията на картодържателя. Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на услугата Apple Pay. Когато използвате кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните числа на картата не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се определя уникален номер на сметката на устройството (Device Account Number), кодиран и сигурно съхраняван в елемента „Сигурност“ на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност.

„Много се радвам, че днес заедно с Apple и нашите партньори от банковия сектор, можем да предоставим иновативната услуга Apple Pay на картодържателите на Mastercard. Европа е водеща в безконтактната еволюция, като всяка втора трансакция е безконтактна. Този метод на плащане предлага бързина и удобство, но също така демонстрира и ентусиазма на европейските потребители към приемането на нови технологии като Apple Pay. Също толкова важна е безопасността на трансакциите, осигурена от технологията за токенизация на Mastercard, която позволява безопасно свързване на мобилно устройство с платежна карта“, каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косова.

Apple Pay се настройва много лесно и потребителите получават всички функции и предимства, които предлагат кредитните и дебитните карти на Mastercard.

С iPhone и Apple Watch, потребителите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг автомати и на още много места. Когато се плаща с Apple Pay в приложения или онлайн в браузъра Сафари, няма нужда ръчно да се попълват дълги формуляри на сметки или непрекъснато да се въвежда информация за плащане и доставка. Всяка Apple Pay покупка се удостоверява с поглед или докосване с Face ID или Touch ID или кода за достъп на устройството.

За повече информация за Apple Pay посетете: http://www.apple.com/apple-pay/

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *