Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Започна конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards

Huawei стартира своя регионален конкурс за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019. Той дава възможност на талантливи любители на фотографията от Централна, Източна и Северна Европа да покажат най-добрите си творби, заснети с Huawei, като могат да вземат участие в 6 различни категории.

С развитието на мобилната фотография удоволствието да създадеш висококачествена снимка вече не е само в ръцете на собствениците на скъпи специализирани фотоапарати. Притежателите на смартфони днес имат на разположение устройства, които ги превръщат във фотографи. Уменията да уловиш перфектния кадър или да запечаташ непознато място с мобилното си устройство обаче изискват много талант и усещане за детайла.

 

Със своята P серия и флагмана P30 Pro, Huawei отговаря на нуждите на любителите на мобилната фотография и им позволява да създават наистина впечатляващи снимки. Това се дължи и на дългосрочното партньорство с реномирания производител на камери Leica.

 

Четворната камера на P30 Pro е истинска революция в мобилната фотография. За перфектните снимки помагат и функциите за 5 пъти оптичен зуум и 50 пъти дигитален зуум, специалният Huawei SuperSpectrum сензор, функциите за нощни снимки и макро фотография. За любителите на видеото ключова е функцията dual view.

 

Категориите за участие

 

Конкурсът Huawei InFocus Awards има общо 6 категории. 5 от тях са посветени на мобилната фотогофрафия – #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография – Life Now.

 

Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса от 24 юни до 11 август.

Неоткритата красота

 

Huawei призовава участниците в конкурса да открият „скритата“ красота около нас. В забързаното ни ежедневие тези красиви моменти, улавящи ритъма на хората и животните, природната и градска красота, често се губят или остават на заден фон. Благодарение на смартфоните, обаче, тези мигове могат да бъдат запечатани завинаги.

 

Светът е пълен и с хиляди непознати места, било то заради отдалечеността им или пък това, че се смятат за по-малко красиви от популярните забележителности и туристически атракции. Това е причината и Huawei да обърне внимание точно на тези „скрити“ досега локации, чиято мистичност и красота може да бъде запечатана с Huawei P30 Pro. Идеята за неоткритата красота е уловена и в официалния видеоклип на конкурса:

 

HUAWEI InFocus Awards – Открий неоткритото:

https://www.youtube.com/watch?v=MwXrVsJRFWU

 

 

Как се избират победителите

 

Снимките и видеата, подадени за участие в конкурса, ще бъдат достъпни на официалния сайт на Huawei InFocus Awards. Там всички потребители, включително и участниците в конкурса, ще могат да гласуват за любимите си снимки до 18 август.

 

Следващата стъпка е гласуване от внимателно подбрано жури, включващо експерти и популярни фотографи от цял свят. В журито ще вземат участие Янмин Уанг, президент на Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic, Марчин Тишка, полски моден фотограф, работещ с Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle и Vogue, Николай Танинг Ренцман, датски фотограф, популярен със своите звездни портрети и пейзажи в социалните мрежи, Ема Свенсън, шведски фрийланс фотограф, който обикаля света в търсене на най-добрите кадри, Йенер Торун, архитект и фотограф, който трансформира градски среди със своите цветни абстрактни геометрични решения и Вутеар Кам, френски фотограф от камбоджански произход, базиран в Париж.

 

Вутеар Кам споделя: „Поканата да се включва в журито на Huawei InFocus Awards е страхотна възможност да припомня колко е важно фотографите да са също и откриватели. Без значение дали търсят нови места или преоткриват красотата на света около нас“.

 

Повече информация за журито можете да откриете на официалния сайт на конкурса.

 

Наградите

 

Големият победител в конкурса ще получи модерния лаптоп на Huawei MateBook 13, смарт часовника Watch GT и 10 хиляди евро, както и ваучер за 250 долара за Trip Advisor. Снимката му ще бъде представена и за седмица на официалната страница на TripAdvisor в Швеция, Полша, Дания, Австрия, Норвегия, Финландия, Чехия, Гърция, Унгария, Израел, Сърбия, Словакия и Турция.

 

Победителите във всяка категория ще получат Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro, 2000 Евро и Trip Advisor ваучер за 250 долара. Завършилите на второ място в различните категории ще получат Huawei P30 Pro, а тези на 3-то – Huawei P30.

 

Победителят от категорията „награда на публиката“ ще получи Watch GT и Huawei P30 Pro.

 

Пълната информация за Huawei InFocus Awards можете да намерите на http://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/bg/

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *