Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

„Мъжката сила“ – арт инсталации съчетават архитектурен дизайн и модна стилистика

Нетрадиционни арт инсталации от вратовръзки вплетени в стоманобетон, епоксидна смола и дърво бе представена вчера вечерта (10.07.2019 г.) в Националния дворец на културата. Автор на изложбата „Мъжката сила“ е Георгия Рачева – архитект по професия и дизайнер на мъжки аксесоари. Гости на събитието бяха политици, архитекти, представители на арт средите и модата.

Експозицията от 15 скулптори и картини не е създадена в арт ателие, а на строителната площадка на възстановителния комплекс за децата с онкохематологични заболявания до софийското село Опицвет, за който младата архитектка работи.

„Проектът на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е в напреднала фаза и в хода на строителството остават ненужни материали, които реших да използвам“, споделя Георгия, която е с габровски корени.

Вдъхновена от работата си на строителния обект, тя решава да експериментира като съчетае бетона и вратовръзката. Идеята прераства с добавянето и на други материали, използвани в строителството – дърво, смола и арматура. Желанието й е да представи съзидателността на мъжката сила чрез здравината на материалите и красотата на вратовръзките, които тя изработва вече близо три години под марката GIAR.

„Изкуството е толкова всеобхватно и се нуждае само от вдъхновение и емоция, която да провокира автора да създава. Архитектурата определено ме дарява с въображение, допринася за страстта ми към изкуството и дизайна. Така всяко мое хоби намира място винаги в сферата на изкуството.“, споделя Георгия Рачева.

„Мъжката сила“ не е първата нестандартна изложба на танлантливата дизайнерка. През март в Народния театър „Иван Вазов“ заедно с художника Павел Митков тя представи проекта „Театърът – близо до сърцето“. Той включваше 13 картини с български театри с вградени в платната вратовръзки.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *