24.07.2024

Прокуратурата даде на съд кмета на Златица

Прокуратурата даде на съд кмета на Златица Магдалена Иванова, както и главната счетоводителка на общината. Двете са обвинени в документно престъпление и за длъжностно присвояване в особено големи размери.

В хода на разследването за помагаческата им дейност са предявени обвинения и на заместник-кмета и на бизнесмен.

Иванова е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 20 януари 2014 съставила декларация, в който е удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези обстоятелства. Неверните обстоятелства се състояли в твърдението, че проектът с предмет „Преустройство на първи етаж на Разширение на училище кв. 72, гр. Златица не е финансиран от друг източник, различен от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие“.

В действителност различните етапи от проекта, на обща стойност над 200 000 лв. /без ДДС/, били финансирани от други източници и изпълнявани по договори между общината и частни дружества, което Иванова е знаела. Въпреки това тя е изготвила официалния документ с невярно съдържание с цел да бъде използван пред Областния управител на Софийска област и така да се осъществи двойно финансиране на СМР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *