20.07.2024

HUAWEI Mate 20 X (5G) е първият в света мобилен телефон, който получава 5G сертификат от Глобалния сертификационен форум (GCF)

Huawei пусна на пазара HUAWEI Mate 20 X (5G) – първият в света 5G dual-mode смартфон. Устройството е сертифицирано от Глобалния сертификационен форум (GCF) през месец юли, което го прави първото 5G смартфон устройство на пазара, успешно преминало през всички 5G тестове на GCF.

През последните няколко месеца, смартфонът HUAWEI Mate 20 X (5G) премина през целия набор от тестове за комуникационни 2G, 3G, 4G и 5G продукти, които се изискват от GCF, с което доказа своята изключително развита функционалност и производителност.

Глобалният сертификационен форум (GCF) е организацията с най-силно световно влияние в сертифицирането на мобилни устройства. Форумът е съставен от водещи мобилни оператори, производители на мобилни устройства, доставчици на чипсети, тестващи организации и доставчици на тестово оборудване, което прави GCF най-обширната и строга сертификационна система в мобилната индустрия. Повечето мобилни оператори по света имат изискване всяко мобилно устройство да премине през различни тестове за сертифициране на GCF като част от процеса на приемането на съответното устройство.

Смартфонът HUAWEI Mate 20 X (5G) притежава отлична 5G свързаност, благодарение на двойната чипсет конфигурация с последното поколение Huawei 5G чипсетове – Balong 5000 и Kirin 980, които поддържат SA (Standalone) и NSA (Non-Standalone) 5G мрежи.

HUAWEI Mate 20 X (5G) е един от първите 5G/4G смартфони в света с възможност за работа с две сим карти. Смарфонът на HUAWEI перфектно навлиза в 5G ера, като разполага и с обновената операционна система EMUI 9.1. Mate 20 X (5G) има 7.2 инчов full-screen дисплей с матрична многофокусна система за изображения на Leica.

HUAWEI Mate 20 X (5G) разполага със страхотна система за зареждане – 40W SuperCharge зарядно и батерия от 4200 mAh, както и иновативна система за охлаждане с графин. Научноизследователският екип на Huawei оптимизира различни аспекти от системата за зареждане, за да намали разхода на енергия, като например инкорпорирането на изкуствен интелект (AI).

Преди официалното представяне на смартфона, Huawei работи с мобилни оператори от цял свят и реализира редица тестове на ефективността на устройството и готовността им да работи с всякакъв вид мрежи, за да подсигури, че HUAWEI Mate 20 X (5G) ще даде на потребителите най-доброто 5G изживяване.

За момента HUAWEI Mate 20 X (5G) е представен в няколко страни и в мрежите на редица мобилни оператори в Европа, Югоизточна Азия и Средния изток. Със своето лидерство в 5G технологиите и качествените си продукти, новият смартфон на HUAWEI ще придвижи глобалните потребители във вълнуващата ера на 5G.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *