Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Общинският съветник Лидия Стоянова с най-много номинации за кмет

На 31 юли Общинската организация на ПП ГЕРБ-Костенец проведе Номинационно събрание във връзка с подготовката за Местни избори 2019 г.

На него присъства народният представител Валентин Милушев, който е и областен подкоординатор за София-област. Членовете на общинската структура на партията номинираха кандидати за кметове на кметства, кандидати за общински съветници и кандидати за кметове на общини. Съгласно решение на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ, в първа точка от дневния ред на Номинационното събрание са били номинирани кандидатури на кметове на кметства. По втора точка от дневния ред са били определени номинации на кандидати за общинската листа.

Г-жа Стоянова обясни, че съгласно решението на Изпълнителната комисия минималният брой номинирани кандидати за общински съветници трябвало да бъде поне колкото са членовете на съответния общински съвет – съставът на ОБС-Костенец наброява 17 общински съветници. На Номинационното събрание на ГЕРБ-Костенец са били номинирани 22 кандидатури за общински съветници, сред тях са представители на бизнеса и държавния сектор, педагози, лекар, адвокат, спортист, директори на образователни институции и други. По трета точка от дневния ред са били определени номинации за кмет на община Костенец – съгласно решението на Изпълнителната комисия – минимум три номинации. След проведеното гласуване най-голяма подкрепа от съпартийците си получи общинският ръководител на ГЕРБ-Костенец Лидия Стоянова. Другият номиниран бе Георги Митров, председател на Общински съвет-Костенец. Издигната бе и кандидатурата на организационния секретар на ПП ГЕРБ-Костенец г-н Иво Захариев, но той си направи отвод. Предстои кандидатът за кмет, както и листата за общински съветници, с които ПП ГЕРБ-Костенец ще се яви на местните избори през октомври, да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на партията

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *