Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

9 пожарни екипа гасят огъня край Реброво

Ново огнищe на пожара край Ребровое създав опасност огънят да обхване борова гора. В неделя беше съобщено, че пожарникарите са локализирали пожара, възникнал в землището между селата Луково, Реброво и Владо Тричков.

Сигнал за възникнал пожар в землището между селата е получен малко след 15:30 ч. в неделя. По първоначални данни огънят се е разпространил заради сухи треви.

Към мястото веднага са насочени девет пожарни екипа, които предприемат действия за погасяване на стихията, навлязла и в част от гората.

През цялата нощ екипи от доброволци и пожарната останаха на терен, за да следят пламъците. От МВР съобщават, че е отминала опасността за населението в околните на пожара села.

Огънят вече засегна няколко необитаеми вили в района на Реброво. Според пожарникарите не е изключено огънят да е запален умишлено, но е възможно и причината да е немарливост от страна на туристи, съобщава Nova TV.

В резултат на бързата реакция и с помощта на местното население и ловните дружинки, организирани от кметовете на селата, пожарът е локализиран. Няма опасност за населението в околните села. На място са дежурни екипи, които да осъществяват наблюдение над останали отделни тлеещи огнища и при необходимост да реагират своевременно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *