Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Общество

Започна десетото издание на „Банско Опера Фест“

Традиционният фестивал за оперна и класическа музика „Банско Опера Фест“ празнува десетия си юбилей. Тазгодишното издание на феста беше открито от кмета на Банско Георги Икономов и представителя на организаторите Монте Мюзик Магдалена Сотирова. Двете страни изразиха задоволство от дългосрочното си партньорство и си пожелаха още много години успешни концерти в програмата на Банско Опера Фест.

Първата вечер на фестивала донесе много усмивки и добро настроение на малки и големи. Софийска филхармония и детската образователна програма Фортисимо Фамилия представиха концерта „Вивалди и Малкия Ото“. Любимите български актьори Юлиан Вергов и Герасим Георгиев – Геро бяха главните действащи лица, които по забавен начин запознаваха публиката с детайли от живота и творчеството на гениалния композитор. Цигуларят Павел Златаров и Софийската филхармония от своя страна представиха най-любимите произвенения на Вивалди.

Оперният фестивал в Банско ще продължи още две вечери – петък, 23 август, Дължавна опера Варна ще представи операта на Джузепе Верди „Набуко“, а закриването ще е в събота, 24 август с хитовия мюзикъл „Чикаго“.

Според организаторите Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик основната идея на  фестивала е да представя класическото изкуство по достъпен начин, да запознава гостите и жителите на Банско с различните му форми, да носи разнообразие и емоция на зрителите. Това е причината входът за събитието винаги да е свободен.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *