Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Мащабна акция срещу „ало“ измамници в град Левски

Град Левски осъмна блокиран от полиция и жандармерия. При акцията се претърсват 10 адреса. Вече има и арестувани, предаде NOVA.

Операцията е срещу телефонните измамници, които живеят в квартал на богатите, но официално нямат доходи. Струпване на сили на реда има пред дома на познатия като Димитър Серафимов – Келеша, считан за един от тарторите на групи за измами.

Град Левски е един от трите града с концентрация на този вид престъпност.

По неофициална информация Келеша и баща му са арестувани. В къщата им са открити голяма сума пари, злато и златни пендари. Задържан е и мъж под прякор Майтапа, както и неговия брат, предаде ТrafficNews.

Преди три години Келеша бе арестуван в Пловдив заедно с братовчед си, след което беше осъден на близо две години затвор. Тогава бяха доказани 6 телефонни измами, а прокуратурата поиска конфискация на имуществото на ало бандата.

На 18 април при съвместна акция у нас и в Румъния беше разбита бандата на Борислав Димитров-Бобито, която е сред най-добре организираните групи на ало мафията. Тогава полиция и жандармерия нахлуха в ромските палати в Горна Оряховица. Тарторът и четирима негови съучастници бяха задържани в Румъния и по-късно предадени на българските власти и специализирания съд.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *