Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Триметрова стена дели чорбаджии и сиромаси във „Фермата: Нов свят“

Започва изключително важен социален експеримент. Петият сезон на риалити шоуто „Фермата“ ще събере 20 българи с различен социален статус под мотото „Нов свят“. На 6 септември, в деня на Съединението на България, те ще прекрачат прага на предаването, за да открият причините за една от най-ярки разделителни линии в обществото ни днес – тази между бедните и богатите. За първи път в предстоящия сезон на „Фермата“ участниците ще живеят в две отделни и напълно автономни ферми, между които има триметрова стена, символ на разединението, в което живеем всеки ден.

През първите седмици от новия сезон двете групи – на чорбаджиите и сиромасите – ще бъдат явно противопоставени – ще живеят в две отделни къщи (луксозна и съборетина), ще се грижат за две отделни стопанства, ще се състезават едни срещу други. Целта на тяхното съжителство ще бъде да намерят път един към друг и да разрушат стената, която ги разделя. Ако тя рухне и настъпи обединение, всички заедно ще дадат началото на един „Нов свят“.

Зрителите ще се запознаят с изключително интересни и  различни един от друг персонажи, които са автентичен микромодел на обществото ни. Сред тях има както наследствено заможни, така и предприемачи, постигнали всичко със собствен труд. Ще видим участници, за които щастието не се измерва във финансовия успех, а във възможността да помагат на другите, както и такива, които са изгубили всичко, но са намерили кураж да започнат живота си отначало. Сред фермерите ще има и хора, които са избрали трънлив и опасен начин на живот. Всички те ще живеят и градят стопанствата си, докато заедно търсят път един към друг в името на едно желано и необходимо обединение.

На помощ в тази важна мисия, както и в ежедневните предизвикателства на фермерския живот, идват новите наставници в шоуто – Марин Петров и Росен Николаев. Всеки от тях ще се стреми да предаде трудолюбието и любовта си към земята на участниците от двете ферми. Марин ще работи рамо до рамо със сиромасите, а Росен – с чорбаджиите.

Всеки нов свят има нужда от своя вдъхновител и обединител. В ролята на Мъдреца в сезон 5 ще влезе обичаният и уважаван от поколения българи артист – Орлин Горанов. Той ще предаде богатия си житейски опит на участниците и заедно с тях ще търси отговори на въпросите, които вълнуват цялото ни общество. Орлин Горанов ще бъде единственият човек, който ще има правото да минава и от двете страни на стената, за да опознава мисленето и на чорбаджиите, и на сиромасите.

„Ще ми бъде любопитно да разбера и от двата отбора дали според тях парите оформят характера на човека и какво всъщност можеш да си купиш с пари… Защото за мен истината е една – можеш да си купиш книга, но не можеш да си купиш знания, можеш да си купиш 10 апартамента, но не можеш да си купиш дом. Някои хора са изключително богати и щастливи от малкото, което имат, споделено с хората, които обичат. А други имат страшно много, но пък няма с кого да го споделят и се чувстват самотни“, разказва Орлин Горанов.

Заедно с него, предизвикателството на „Фермата: Нова свят“ приеха и други известни личности, сред които актрисата Саня Борисова и „Мисис България“ 2007 Мариана Маринова. Те ще живеят рамо до рамо с участници, които не са популярни, но са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вдъхновяващите си лични истории, каузи и изразена индивидуалност.

„Фермата“ започва на 6 и 9 септември от 20 часа и ще се излъчва от понеделник до петък от 21 ч и в събота от 20 ч по bTV.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *