Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно

Над 100 000 се възползват от Revolut акаунт у нас

Над 100 000 в България са изявили интерес към услугите на водещия британски финтех Revolut, след като официално започна бизнес в страната през април 2019 г. Компанията се радва на голям интерес от местните клиенти, като достига темп на растеж от близо 300% на 3-месечна база.

 

Експоненциалният успех на дигиталната банкова алтернатива в цяла Европа и България се дължи на широка гама от продукти и услуги, които дават възможност на потребителите да управляват по-добре личните си финанси. Revolut бе първата компания, която представи Apple Pay на българските клиенти през юни 2019 г., а по-късно въведе услугата за търговия с акции без комисионна търговия, първоначално достъпна за притежателите на метални карти в началото на август, а по-късно предоставена на всички клиенти през септември.

 

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза:

„Наблюдаваме изключителен растеж в България през последните месеци и се радваме, че можем да предложим на нашите потребители истински финтех решения, които се ръководят именно от предпочитанията на крайния потребител. Благодарни сме за доверието, което нашите клиенти имат към нас, и непрекъснато ще подобряваме продуктовото си предлагане, за да предоставим на българските потребители финтех решения от световна класа, като същевременно гарантираме, че отговаряме на специфичните нужди на клиентите на местно ниво. Потребителите ни от цяла Европа и България отдавна очакваха услуги като Apple Pay и се радваме, че заедно с нашите партньори успяхме навременно да лансираме толкова удобна разплащателна NFC услуга. “

 

Откакто компанията стартира бизнес операции в България, местната финтех екосистема отбеляза значителен скок в развитието си. Към момента по-голямата част от потребителите на Revolut са концентрирани в столицата, като 55% от всички клиенти живеят в София. Средната възраст на потребителите на Revolut в страната е 32, като през последните два месеца компанията отчита значителен интерес от страна на по-младия сегмент (18-25-годишни). Известна с подхода си към анализ на данни, през септември компанията публикува своя годишен доклад за пътуванията, от който стана ясно, че все повече българи пътуват по целия свят, като средно посещаваме по три страни годишно, докато разходите ни по време на път намаляват. Сред регионалните пазари България се откроява с невероятно активната си и ангажирана общност.

 

Revolut планира да стартира различни дейности през следващите месеци, за да локализира своите услуги в цялата страна. Тези дейности включват установяване на партньорства с водещи компании в сферите на спортните услуги и доставките на храна, включване на български НПО в “Donations” функционалността на приложението, както и разширяване на партньорската Revolut програма (“affiliate programme”) както за клиенти на дребно, така и за малки и средни предприятия. Revolut ще организира и срещи с клиенти от София, Пловдив, Варна и Бургас.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *