Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Министър Кралев откри ремонтираното спортно училище в Русе и обеща нови зали за бокс и щанги

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в официалното откриване на Спортно училище “Майор Атанас Узунов” в Русе.

Учебното заведение е ремонтирано със средства на ММС.  Проектът е на стойност 3 081 000 лева и включва всички необходими дейности за цялостна модернизация, включително ремонт и реконструкция за въвеждане на мерки по енергийна ефективност и осигуряване достъпа на хора с увреждания до сградите. Общежитието също е обновено изцяло.

След това министър Кралев се срещна с треньора Павел Сяров и представители на боксов клуб „Русе“ – най-титулуваният клуб в страната при жените. Бащата на Павел Сяров – Илия Сяров е
изпълнителен директор и създател на клуба. Едни от най-известните ни състезателките, които са тренирали в този клуб са Севда Асенова, Стойка Петрова и Габриела Димитрова. ММС осигурява
250 000 лева за ремонт на залата, който предстои.

“Ще направим модерна зала, с изцяло ново оборудване, за да имате възможност да тренирате при перфектни условия. Имаме вече няколко такива зали в страната. Пожелавам Ви да тренирате като нашите прекрасни момичета Севда, Стойка и Габриела, защото чакаме от Русе още шампиони”, каза спортният министър пред състезателите от клуб “Русе”.

По време на посещението си в Русе спортният министър посети и новия Център по безопасно шофиране с картинг писта към него.
Инвестицията е на Центъра по безопасно шофиране, Министерството на младежта и спорта и на Росен Даскалов, който е председател на
новосъздадената Българска федерация по картинг и шампион по
автомобилизъм и общински ръководител на ПП ГЕРБ.

Спортният министър се срещна и с европейския ни шампион по вдигане на тежести Ангел Русев, който спечели два златни и един бронзов медал на европейското първенство в Румъния.

“Тази зала ще бъде обновена изцяло, защото момчетата заслужават. Голям клуб сте, полагате усилия. След като защитавате честта на България, държавата трябва да се погрижи за вас. Поздравления, че в тези условия успявате да направите щангисти на световно ниво”, каза министър Кралев и пое ангажимента пред състезателите и д-р Кирил Панайотов, който е председател на спортен клуб “Русе” в спортен комплекс „Ялта“.

По време на престоя си в Русе министър Кралев беше придружен от народния представител и областен координатор Пламен Нунев, общинския ръководител на ПП ГЕРБ Росен Даскалов, кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Диана Иванова, кандидатите за общински съветници Алисе Муртезова, Филип Виденов – известен български баскетболист и Евгени Игнатов – най-добрия ни бегач на дълги разстояния в близкото минало.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *