Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Спорт

Кубрат Пулев ще получи 250 хиляди долара за втория си мач в САЩ

Хонорарът на Кубрат Пулев за двубоя с Райдел Букър тежка категория в САЩ е 250 хиляди долара, обяви ESPN.

Американското издание публикува парите, които получават всички боксьори, участвали в галавечерта на компанията „Топранк“ във Фресно, Калифорния.

Сумата е същата, каквато Пулев получи и за първия си мач в САЩ през март срещу Богдан Дину. Тогава българинът спечели след нокаут в седмия рунд.

Букър издържа на ринга всички 10 рунда с Пулев, но българинът имаше категорично предимство. Съперникът на българина получава 30 хиляди долара.

В галавечерта на „Топранк“ единственият боксьор с по-голям хонорар от Пулев е Джамил Херинг, който взима 300 хиляди долара. Именно срещата на Херинг с Ламонт Роуч беше централното събитие и беше за титлата на Световната боксова организация (WBO) в категория супер перо. Херинг спечели по точки.

Хонорарите на Пулев в САЩ са по-ниски от това, което той получи за последния си двубой в България.

През октомври 2018 г. той победи Хюи Фюри по точки, а по непотвърдена информация българинът получи 75% от всички приходи на стойност 1.5 милиона долара.

След двубоя с Букър Пулев обяви, че очаква до средата на 2020 г. да проведе мач за световната титла срещу победителя от двубоя Анди Руис и Антъни Джошуа.

Българинът е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *