Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Йончева: В мой интерес е да съм без имунитет

„В мой интерес е да съм без имунитет, за да приключи по-бързо разследването. Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен“, заяви евродепутатът Елена Йончева в ефира на bTV.

„Европейският парламент се доверява на националните институции и българската прокуратура, това е практика и рутинна процедура. Аз ще запозная моите колеги в ЕП с фактите, за да разберат те как един български гражданин и политик, който изнася тежки корупционни практики в Българи – как той е наказан за това“, обяви тя.

Тя уточни, че практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, като тя само може да поиска ускорена процедура.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев обяви, че подкрепя Елена Йончева. Той припомни, че също е минал по този път и е бил със свален имунитет като евродепутат.

„Познавайки я от толкова години, аз съм абсолютно убеден в нейната невинност разбирам как се чувства, защото минах в миналия парламент през същата процедура и аз настоявах за ускорена процедура“, посочи Станишев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви подкрепа за Йончева и поиска Сергей Станишев да запознае лидерите на партиите от ПЕС със случая и да излязат с обща позиция в подкрепа на Елена Йончева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *