Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Лицензират медицински кабинет за жертви на сексуално насилие

Медицински кабинет за жени, пострадали от сексуално насилие, ще бъде лицензиран в Бургас. Той разполага с необходимото оборудване. Потребността се обуславя от 26-те спешни случаи за годината, регистрирани в Център Вселена, който работи по инициатива на британското посолство, предаде БНР.

Бургаският център е единствен като функции в страната с тенденция да бъде открит такъв и в Пловдив. На 5 декември в Център „Вселена“ ще се проведе Ден на отворените врати. На 10 декември в „Център за превенция на насилието и престъпността“ ще се състои кръгла маса на тема „Предизвикателства, свързани с оказването на подкрепа на пострадалите от насилие“, с участието на институции и организации.

Идвали са насилници с желание да изведат жертвите, но полицията патрулира и се отзовава на сигнали. Случвало се е някой да влезе с оръжие и да изведе жена, по- често обаче закрилата е безпроблемна, водят се делата, оказва се психологическа подкрепа, има рехабилитационен процес 6 месеца, който да помогне за самостоятелен живот, така че пострадалата да не се върне отново там където търпи страдания, отбелязва Бианка Барова, психолог.

080018 017 е безплатната денонощна телефонна линия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *