Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Затварят границата с Гърция заради лошото време

Гърция въведе забрана за преминаване на автомобили над тон и половина през граничните пунктове „Кулата“-„Промахон“, „Илинден“-„Ексохи“, „Капитан Петко Войвода“-„Орменион“ и „Златоград“-„Термес“. Ограничението влезе в сила в 6 часа тази сутрин, а причината гръцките власти да не допускат тежкотоварни автомобили на територията на страната е очакваното влошаване на времето в южната ни съседка и обилен снеговалеж
Към момента на ГКПП „Кулата“ няма опашки от чакащи тирове, защото те се пропускат на територията на Гърция, където трябва да изчакат на първия паркинг.

На ГКПП „Кулата“ времето е спокойно и пътищата са сухи. Във вътрешността на Гърция обаче се очаква обилен снеговалеж, което, според гръцките власти, ще затрудни движението в страната. Затова и се налага забраната.

Основният маршрут на тировете към Италия минава през Игуменица и през много изкачвания, където вероятно валежите ще бъдат още по-силни. Освен камиони, през ГКПП „Кулата“ няма да преминават и микробуси и автобуси над 1,5 т. Пунктът остава отворен за леки автомобили. Те трябва да влязат в Гърция, подготвени за зимни условия.

Кога ще падне забраната не е ясно. Най-вероятно това ще бъде във вторник.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *