Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Случаят „Ричард Джуъл“ в кината от 10 януари

Режисиран от Клинт Истуд и базиран на действителни събития, ‘Ричард Джуъл’ е история затова какво се случва, когато фактите в медиите засенчат истината.

‘Има бомба в Сентиниал Парк. Имате 30 минути’. Светът среща Ричард Джуъл за първи път като охранителят, който намира бомбата в Атланта през 1996 и чиито действия спасяват безброй животи. Само дни по-късно героят се превръща в злодей, след като ФБР го обявяват за основен заподозрян и бива разкъсан от пресата и обществото. С помощта на независимия адвокат Уотсън Брайънт, Джуъл се впуска в защита на своята невинност. Брайънт се озовава в непознати води, когато трябва да се бори за изчистване на името на своя клиент с обединените сили на ФБР, Следователското бюро в Джорджия и Полицейското управление на Атланта, докато предпазва Ричард от това да се довери на хората, които искат да го унищожат.

Във филлма участват носителите на Оскар Сам Рокуел (‘Три билборда извън града’) като Уотсън Брайънт и Кати Бейтс (‘Мизъри’) като Боби – майката на Ричард. Джон Хам (‘Момчетата от Медисън Авеню’) като водещия следовател на ФБР; Оливия Уайлд (‘Трон: Заветът’) като журналистката Кейти Скръгс; и Паул Уолтър Хаузър (‘Аз, Тоня) като Ричард Джуъл.

Режисьор на продукцията е носителя на Оскар Клинт Истууд, а сценарият е на номинирания за Оскар Били Рей (‘Капитан Филипс’), базиран на статията на Vanity Fair – ‘Американски кошмар – Баладата за Ричард Джуъл’ от Мари Бренър.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *