Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Общество

Фишинг атаките в киберпространството

Габриела Наплатанова тръгва по следите на киберпрестъпниците

 

Тази неделя на 26 януари Габриела Наплатанова и операторът Павел Баев, заедно с екипа от експерти по киберсигурност, показват на зрителите на bTV защо фишингът е сред най-предпочитаните методи на киберпрестъпниците. Филмът на bTV Репортерите ще разкаже как работи социалното инженерство, кои са новите форми на фишинг, какъв е профилът на жертвите у нас и защо зачестяват писмата с фалшиви фактури и призовки от различни институции.

Статистиката през изминалата година показва, че 120 български компании са претърпели загуби след фишинг атака, разказва националният координатор по киберсигурност комисар Явор Колев. Фишингът е причина за 90% от пробивите в бази данни. Атаките чрез фишинг са се увеличили с 65% през последната година и всеки месец се създават около 1.5 млн. фишинг сайтове.

Какви са основните характеристики на фишинг имейлите и може ли да ги разпознаем, когато са прецизно изработени, за да засегнат хора с пари, власт и влияние? Отговорите очаквайте в неделя в bTV Репортерите след централната емисия новини.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *