Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Днес ще бъде меко време с температури от 9 до 15 градуса

През деня облачността от запад на изток ще се разкъса до слънчево време, а привечер отново ще се увеличи. Около обяд ще се усили вятърът. Температурите в най-топлата част от денонощието ще са между 9 и 12 градуса. В някои райони на Дунавската равнина, Горнотракийската низина и долината на река Струма – до 15 градуса.

В планините ще е слънчево и ветровито със силни пориви на студен вятър. В късния следобед облачността ще се увеличи. Температурите през деня ще са от минус 2 по високите части до 3-4 над нулата в ниското и курортите.

Студен атмосферен фронт ще премине над Балканите, с който температурите ще паднат.

В сряда и в четвъртък до обяд ще превали слабо – в ниското дъжд, а в планините на Западна България и дори в по някои високи полета – сняг в незначителни количества. И в двата дни ще е ветровито, в Дунавската равнина поривите на вятъра ще достигат 50-60 километра в час.

От четвъртък до неделя времето ще е променливо с вероятност за по-значителна облачност и слаби превалявания в неделя.

Дневните температури през почивните дни ще се повишават с тенденция в началото на следващата седмица да ударят стойности около 20 градуса.

Гъста мъгла с видимост около 20 метра се стеле в района на Търговище, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

До 50 метра е видимостта в районите на Котел, Тетевен и Малко Търново. Видимостта е ограничена и около Плевен, Мъглиж, Павел Баня и прохода Шипка.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *