Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Киану Рийвс попадна в украински учебник по история

Създателите на украинския учебник „Световна история“ за десети клас публикуваха в електронната версия обработената с фотошоп снимка „Обяд на небостъргач“, на която е изобразен американският актьор Киану Рийвс.

Оригиналната снимка „Вечеря на небостъргач“ е направена от неизвестен фотограф през 1932 г. На нея са изобразени строителите, които обядват на един от елементите на многоетажна сграда.

В раздела на учебника „Съединените американски щати в периода между войните“ на 58 страница има илюстрация – обработената с фотошоп снимка „Обяд на небостъргач“, на която в дясната част на кадъра заедно с работниците седи и тъжният Киану Рийвс. В раздела не е посочено, че тази илюстрация не е оригинална, нито пък в текста има информация за американския актьор.

Главният редактор на издателство „Орион“ Ирина Красуцкая заяви, че ще коментира ситуацията, след като авторът на учебника Игор Щупак подготви коментара си. „Всяка снимка в учебника има свое специално значение. Нашият автор Игор Якович Шупак сега подготвя разширен коментар“, каза Красуцкая.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *