Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Спорт

Фюри нокаутира Уайлдър и грабна световната титла

Tайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд. Британецът ръководеше двубоя от самото начало и не допусна шампионът да го притисне. Това беше изключителен триумф на британеца в реванша между двамата. Фюри завоюва титлата и остана непобеден при най-тежките. В същото време това бе първа загуба за Дионтей Уайлдър, съобщава Gong.bg.

Първи рунд: Тайсън Фюри започна по-напористо, но Уайлдър му отвърна с ляв прав. Британецът продължи с размяна на крошета. Добе води битката от разстояние. В същото време американецът изчаква своя съперник да атакува с десен прав. Фюри атакува до края на рунда и победоносно вдигна ръка в края му.

Втори рунд: Вторият рунд започна с размяна на удари. Британецът пази дистанция от Уайлдър благодарение на по-високия си ръст. Все пак американецът пласира точен десен прав в брадичката на Фюри. Шампионът започна да атакува. В средата на рунда Фюри пласира добър ляв прав. Уайлдър пласира също такъв. Равностойна битка, но Фюри атакува успешно и притисна съперника си до въжетата. В края на рунда британецът принуди Уайлдър да се предпазва в ъгъла, но гонгът спря битката.

Трети рунд: Тайсън Фюри продължи да диктува темпото на мача и пласира нов удар в главата на Уайлдър. Британецът разменя точни десни и леви прави в тялото на американеца. В същото време Уайлдър показва респект и не атакува непремерено Фюри. Шампионът има проблеми в тези минути търсейки клинч. В същото време Фюри атакува и 30 секунди преди края на третия рунд свали съперника си в нокдаун. Малко след това Уайлдър отново бе на земята, но гонгът го спаси.

Четвърти рунд: В началото съдията предупреди двамата боксьори, но отново Фюри подходи агресивно и Уайлдър падна, но този път загуби равновесие. Британецът пласира нов ляв прав в главата на Уайлдър. Добри минути за Тайсън Фюри. Американецът се защитава и търси клинча, защото е наранен и тече кръв от ухото му. В същото време Фюри пласира нов десен прав.

Пети рунд: Фюри тръгна агресивно и продължи да нанася тежки удари по тялото на Уайлдър. Шампионът търси защитата, но британецът отново го свали в нокдаун. Съдията отброява и след това Фюри нанася нов тежък удар в главата на американеца. Тежки секунди за шампиона. Тайсън е свеж и постоянно нанася точни удари. Редува леви и десни в главата. Съдията предупреди Фюри и му отне точка. Но британецът продължи да действа агресивно. Отново гонгът е спасителния бряг за шампиона.
Кобрата се закани на Джошуа: Ще те пребия насред Лондон!

Шести рунд: Вижда се страх в очите на Уайлдър, от което се възползва Фюри. „Циганският крал“ атакува разменяйки леви и десни прави в тялото на американеца. Точен десен прав и Уайлдър търси клинч. Двамата се съсредоточиха в ъгъла, но Фюри се дръпна назад. Шампионът реагира и нанесе удар в главата на британецът. Фюри отговори с ляв прав в главата на Уайлдър.

Седми рунд: В началото Фюри нанесе ляв прав в главата на Уайлдър. Шампионът продължава да се дърпа назад и да не атакува. Британецът притисна Уайлдър на въжетата и не дава възможност на съперника си да атакува. „Циганският крал“ отново прикова съперника си в ъгъла и с точна комбинация ляв и десен прав в брадата на Уайлдър донесоха победата на Фюри, технически нокаут. Съдията показа, че мачът трябва да бъде прекратен след рецитала на британеца.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *