Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Laptop Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Huawei представи ново поколение сгъваем HUAWEI Mate Xs

Новото сгъваемо устройство надгражда постигнатото с HUAWEI Mate X с по-мощна хардуерна платформа и усъвършенствани материали и система за прегъване

 

По време на виртуалната пресконференция в Барселона на тема TOGETHER, Connecting Possibilities, Huawei Consumer Business Group официално представи HUAWEI Mate Xs, следващата еволюция  на революционния сгъваем смартфон HUAWEI Mate X.  Базиран на най-новите технологии на Huawei, сгъваемият смартфон спада към най-високия клас устройства на компанията. Той се отличава с чипсет Kirin 990 5G и уникалния усъвършенстван Falcon Wing дизайн за светкавична бързина на работа и иновативно потребителско изживяване както в смартфон, така и в таблетен режим.

 

Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, сподели: „HUAWEI Mate X бе първият ни опит в категорията на сгъваеми устройства и постави стандарт за индустрията. HUAWEI Mate Xs повдигна още по високо летвата с още по-мощна свързаност и интегрирано потребителско изживяване. Това е най-бързият 5G смартфон от този клас. Подгответе се да се срещнете с нещо несравнимо – отново.“

 

Разгърнете безгранични възможности

HUAWEI Mate Xs предоставя цялостно FullView изживяване с 8-инчов сгъващ се навън екран. Уникалният Falcon Wing дизайн е разработен за HUAWEI Mate X и включва над 100 взаимосвързани части, работещи в перфектна хармония гладко потребителско изживяване в двата режима.

 

В новата версия на Huawei Mate Xs са използвани и нови материали, сред които течна сплав с  циркониева основа, което прави цялата система на прегъване на 180 градуса много по-издръжлива.

 

Гъвкавият дисплей също идва с иновативна двуслойна полимерна структура. Двата слоя полиамид се прилепват чрез аеро технология с оптично чист свързващ елемент. Този уникален материал позволява на дисплея да пресъздава изображения със страхотно качество,  наситеност на цветовете и яркост като същевременно запазва високата степен на издръжливост.

 

В сгънато състояние HUAWEI Mate Xs е мощен смартфон с два екрана, съответно с диагонали 6.6 инча и 6.38 инча. При разгъване той се превръща в 8-инчов таблет, което го прави несравним с всеки друг смартфон от този ранг.

 

Huawei Mate Xs включва още специално разработена от Huawei охлаждаща система Flying Fin. Тя използва графен с микроскопични наноканали, който позволява на системата да се сгъва заедно с устройството и да покрие цялата повърхност, така че да се получи равномерно и ефективно охлаждане.

 

5G антената на устройството е специално разработена за тънкия формат на HUAWEI Mate Xs в резултат на дълъг изследователски процес и предоставя както висока скорост, така и стабилна свързаност.

 

Висока производителност и 5G свързаност

HUAWEI Mate Xs e захранен с Kirin 990 5G – най-съвременният чипсет на Huawei. Едночиповата система включва осем-ядрен CPU, съдържащ две супер големи Cortex-A76 ядра, две големи Cortex-A76 ядра и четири малки Cortex-A55 ядра, работещи с базова честота на процесора 2.86GHz.

 

Най-мощното GPU на Huawei – 16-ядрен Mali-G76 GPU гарантира отличната графика, а мобилният изкуствен интелект идва под формата на невронен процесор (NPU) с архитектурата Da Vinci на Huawei.

 

Kirin 990 5G включва 5G модем, позволяващ едновременно мощна производителност и 5G свързаност с висока ефективност и ниско ниво на загряване. Поддържа 2G, 3G, 4G, както и  5G NSA и SA. Чипсетът поддържа пълния 5G спектър, също така и 5G+4G Dual SIM Dual Standby, осигуряващи безгрижни пътувания.

 

Запазена марка на Huawei е изборът на камери от най-висок клас. HUAWEI Mate Xs e оборудван с водещата система SuperSensing Leica Quad Camera, подредена вертикално. Тя включва 40 MP основна камера (широкоъгълна, f/1.8), 16 MP ултраширокоъгълна камера (f/2.2), 8 MP телефото камера (f/2.4, OIS) and 3D Depth Sensing камера. Камерната система поддържа комбинация от OIS и AI стабилизация на изображението за постигането на ясни и детайлни снимки и до 30-кратно хибридно приближение. Като система от камери за всички възможни сценарии, тя поддържа до ISO 204800 за заснемане на невероятни снимки в условия на ниска осветеност.

 

HUAWEI Mate Xs коренно променя селфи преживяването, като позволява на потребителите да използват за него основната четворна камерна система. Освен това, правеното на портрети е по-интерактивно, като позволява на фотографа да работи в унисон с обекта на неговия кадър.

 

Мултитаскинг от ново поколение

HUAWEI Mate Xs има способността да се трансформира в голямо дигитално платно, благодарение на физически бутон, който задържа устройството разгънато и може да се освободи по всяко време от удобно разположен страничен бутон.

 

Сгъваемият телефон поддържа интелигентна функция Multi- Window, която дава възможност на две приложения да бъдат едновременно отворени на екрана, както и да взаимодействат помежду си. Трансферът на текст, снимки и документи става бързо и лесно, като съдържанието се привлачва от едното приложение в другото.

 

Специално разположен Dock в долния край на екрана дава бърз достъп до избрани от вас приложения. При две отворени приложения едновременно, потребителите могат да стартират и трета, с която да отговорят на съобщения или да свършат някоя малка задача, без да затварят другите приложения.

 

HUAWEI Mate Xs работи с най-новата операционна система EMUI10.0.1, изградена на базата на отворена Android система, която идва с повишено ниво на сигурност и поддръжка на функцията Multi-screen Collaboration. Тази функция скъсява дистанцията между устройствата с Windows и Android. Революционната multi-device функция помага на потребителите бързо да трансферират файлове между HUAWEI Mate Xs и HUAWEI MateBook, както и да контролират две системи от един дисплей.

 

Снабден с HUAWEI AppGallery

HUAWEI Mate Xs e първото Huawei устройство, което оперира с обновената официална платформа за приложения на Huawei – HUAWEI AppGallery.

 

HUAWEI AppGallery отваря вратите към свят, където са достъпни качествени глобални приложения, които предоставят възможности като HiAI, уникална свързаност, сигурност, медийни, системни и други функции за сигурност, както и приложения, които потребителите ще обикнат.

 

HUAWEI Mate Xs ще бъде наличен в глобалната търговска мрежа на препоръчителна цена от 2,499 евро. Очаквайте скоро информация за цена и наличности и в България.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *