Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Валежи в цялата страна

Времето у нас продължава да е под влиянието на студен атмосферен фронт. И в четвъртък ще е облачно с валежи, които ще са предимно от дъжд в ниското и сняг по местата с висока надморска височина в Западна България. От обяд нататък валежите постепенно ще спират, а по-късно следобед и облачността ще започне да се разкъсва от запад на изток. Вятърът до вечерта ще е студен северозападен, по-осезаем в часовете около обяд. В най-топлата част на деня температурите ще са между 8 градуса на запад до към 15 на изток.
В планините ще вали сняг, времето ще е облачно с мъгли по високите части. Температурите ще са между минус 3 и плюс 3 градуса. В Банско и Добринище ще достигнат до плюс 5-6 градуса.

Още в четвъртък вечерта валежите ще са спрели навсякъде. В петък облачността ще е променлива, а следобед дори значителна. В събота, неделя и понеделник обаче предстои още един мокър сценарий. От запад на изток отново ще превали дъжд, очакват се и гръмотевици. По местата с надморска височина над 700-800 метра в западната половина на страната ще вали мокър сняг. В неделя и понеделник температурите ще паднат с няколко градуса. По-хладно ще е в Западна България.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *