Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Лекарският съюз разкритикува действията на медсестрите

От Българския лекарски съюз (БЛС) се обявиха против начина, по който се медицинските сестри проведоха протестните си действия – чрез барикадиране в парламента.

„Категорично се обявяваме против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки по този начин авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването, неглижирайки огромните усилия и постижения за постигане на определени резултати в процеса на реформиране на българското здравеопазване. Единственият начин за напредък и развитие е в рамките на закона и по установеният ред след провеждане на легитимни преговори между легитимни организации“, смятат от БЛС

От организацията се обръщат към премиера Бойко Борисов и правителството „да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер“, гласи още позицията им.

В противен случай българските лекари ще направят контрапротест в защита на авторитета, съсловието и системата на здравеопазване. „Лекарската съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, заявяват още от БЛС.

Междувременно директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов обяви колко е заплатата на Бойка Атанасова с увеличението. Той съобщи в позиция до медиите, че от април месец миналата година нейното възнаграждение е 950 лева.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *