Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Над 15 милиона души под карантина в Северна Италия

Италианското правителство издаде указ, с който над 15 милиона жители на Северна Италия се поставят под карантина до 3 април, за да се ограничи разпространението на епидемията от Ковид-19, предаде БТА.

Според указа в цялата страна се забраняват масовите културни, спортни и религиозни прояви са забранени. Дискотеките, кината, театрите, училищата, университетите и музеите и други подобни места ще трябва временно да затворят врати, както и ски станциите.

Баровете и ресторантите ще могат да продължат работа, ако спазват минимална дистанция от 1 метър между клиентите, съобщава АФП. Същото се отнася и до религиозните обекти, но религиозните церемонии като кръщенета и сватби се забраняват до ново разпореждане.

Всички лица, които се заразят с коронавируса, ще трябва задължително да останат по домовете си.

Указът беше подписан тази нощ от италианския премиер Джузепе Конте, който обяви издаването му в Туитър. С него се ограничава влизането и излизането от голяма част от Северна Италия, която включва финансовия център Милано и водещата туристическа локация Венеция.

По-рано Конте съобщи на пресконференция, че ще има ограничения на придвижването към, от и във засегнатите региони, включващи северната област Ломбардия и 14 допълнителни провинции от други области. Хората ще трябва да обясняват причините си да пътуват, като за валидни ще се смятат само деловите и спешните здравословни причини, съобщава ДПА.

Освен цялата област Ломбардия са засегнати северната част на област Емилия-Романя, източната част на област Пиемонте и част от област Венето.

Драконовите мерки са без прецедент в Европа и наподобяват тези в китайската провинция Хубей, където през декември миналата година започна епидемията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *