23.07.2024

Извънредните мерки на правителството за ограничаване на заразата с СOVID-19 засега не налагат актуализация на бюджета. Това стана ясно от проведеното късно снощи извънредно заседание на кабинета. Министерският съвет предлага въвеждането на извънредно положение в страната, без да засяга икономическия живот в нея.

Томислав Дончев – вицепремиер: Извънредно положение не значи спиране на стопанския стокооборот. Не означава ограничаване ан граждански права. Единственото, което би могло да бъде ограничено, е правото на свободно движение. Няма място за паника. Просто искаме държавата да е в състояние да вземе всички адекватни мерки на време.

Доц., Ангел Кучнев – главен държавен здравен инспектор: Когато се намираш в началото на епидемията може да вземеш мерките веднага може да ги вземеш и по късно. И въпреки че са болезнени и ограничават права взети сега те ще осигурят на държавата много по-бавно и много по-ниско интензивноразвитие. Ние не можем да го избегнем но можем да намалим значително развитието на епидемията. Това е целта на това решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *