Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

В САЩ влезе в сила забраната за полети от Европа

Америкарнският президент обяви извънредно положение в национален мащаб.

По данни на СиЕнЕн заразените в страната са вече близо 2000, починалите – 43. Доналд Тръмп припомни, че Европа е новият епицентър на заразата и Съединените щати вече са забранили авиоционните връзки със страни от Шенгенското пространство.

Забраната влезе в сила преди два часа, засяга 26 страни с изключение на Великобритания, Република Ирландия и завръщащи се американски граждани. Извънредно положение ще даде достъп до 50 милиарда долара федерални фондове за мерки срещу заразата.

Никакви ресурси няма да бъдат пожалени, увери Доналд Тръмп. Той обяви, че е наредил на Министерство на енергетиката за попълни петролните запаси на страната „до горе“ докато цените на суровината са ниски. До неделя вечер Съединените щати ще разполагат с половин милион допълнителни теста за коронавирус и пет милиона до един месец. Самият Тръмп миналата седмица се е срещнал с втори човек, дал позитивен тест за коронавирус, но държавният глава няма нужда да се изследва или да се поставя под карантира, съобщи лекарят на Белия дом. Става дума за вечеря с група бразилски политици, определяна като „нискорискова“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *