Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Президентът: Извънредните мерки дават резултат

Извънредна среща на „Дондуков“ 2. Премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маренов, както и началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски представят на президента мерките срещу разпространението на коронавируса у нас.

„Призовавам още веднъж всички да се отнасяме с разбиране към усилията, които се полагат. От тях има ефект“, заяви президентът.

„Призовавам още веднъж всички да се отнасяме с разбиране към усилията, които се полагат. От тях има ефект“, заяви президентът.

„Има промяна в съзнанието на хората, спазват се и социална изолация и социална дистанция. Остава да решаваме и други важни, неотложни проблеми. Не сме били подготвени за криза от такъв мащаб, говоря за лични предпазни средства, дезинфектанти“, каза Радев.

Той коментира, че е добре, че производството се пренастройка, но отчете, че лекари в София все още нямат лични предпазни средства.

Румен Радев попита участниците в срещата и дали лекарите са инструктирани как да работят в тази ситуация.

„Предприемаме мерки за наказание на лекарите, които отказват да работят. Но първо трябва да ги осигурим“, каза Радев.

Президентът призова още да не се насажда страх и паника в обществото в тази ситуация.

Румен Радев смята, че върви спекула с личните предпазни средства и призова гражданите да подават сигнали за подобни случаи.

„Паралелно със здравната криза, се развива и икономическа. Да не изпаднем в хуманитарна. Надявам се, че ще има реални мерки, господин премиер. Знам, че нашите възможности са скромни. Надявам се един ден гладът да не победи страха“, каза Радев.

Срещата е по инициатива на държавния глава. По-рано Румен Радев проведе и телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *