20.07.2024

Пулев: Спорт ще има най-рано след две години

Кубрат Пулев е убеден, че мачът му срещу Антъни Джошуа за титлите на британеца няма как да се състои на 20 юни.

Родният боксьор също така сподели пред „NOVA“, че не вижда как светът на спорта ще успее да се възстанови в следващите две години.

„Според мен, спорт ще има най-рано след две години. Като ги гледам как се чудят, може би ще отменим Олимпиадата, може би това… Хората не знаят колко голям е проблемът.

Мач срещу Джошуа ще има, само да сме живи и здрави. Няма да е през юни. Когато казах, че мачът няма да е през юни ме цитираха, а в Англия скочиха. Аз казах истината. И за 20 юни ще съм готов, ще бъда ракета, изтребител, ще го победя. Мачът е налице, а договорът е подписан.

Има клауза и за реванш, след като го победя. Променям се ежедневно и постоянно изисквам все повече от себе си. Стремя се да се променям към добро и като морал, и като интелект, и като човек. Какво сме хората, ако не сме добри? Да се мислиш за Господ, да се мислиш за най-великия – не може. Всеки носи много неща в себе си“, заяви той.

За евентуалното отлагане на планирания за 20 юни мач вече говорят и от щаба на Джошуа.

Промоутърът му Еди Хърн призна, че с оглед обстановката и пандемията от коронавирус, провеждането на двубоя по план изглежда прекалено оптимистичен вариант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *