Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Revolut обединява сили с Български червен кръст в битката с коронавируса

Финтех гигантът Revolut днес обяви партньорство с Българския червен кръст (БЧК) по спешен апел в подкрепа на битката с коронавирусната в страната. Всички дарения към БЧК, направени чрез Revolut, ще бъдат насочени към подкрепа на медици на първа линия за справяне с кризата, както и за закупуване на необходимо медицинско оборудване.

 

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез Donations функцията в приложението, която позволява на всички клиенти на услугата да закръглят плащанията си с картa, а закръгленото да дадат за благотворителна дейност. Потребителите също така ще могат извършват периодични или еднократни дарения от апликацията.

 

Въпреки че настоящият фокус на благотворителната кампания е борбата с коронавирус кризата, Revolut и Български червен кръст установяват дългосрочно партньорство, което ще позволи на Revolut потребителите да извършват дарения в подкрепа на различни дейности на благотворителната организация.

 

Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

 

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза:

„През тези бурни времена е обнадеждаващо да видим тази огромна вълна на солидарност и сме сигурни, че нашата общност от щедри потребители ще оцени възможността да дарява и подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса. Изключително радостни сме, че успяхме да установим партньорството с Български червен кръст в рамките на броени дни и с нетърпение очакваме да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма подкрепа за обществото в България.“

 

„В продължение на повече от 140 години сме помагали, правим го и сега, когато сме на прага на огромно предизвикателство. Дълбоко убеден съм, че българският народ ще се обедини, за да наберем финансов ресурс и да се справим в борбата с коронавируса. Радваме се, че този път лидер в иновациите като Revolut се присъедини към каузата за набиране на средства. Сигурни сме, че съвместната ни работа ще ускори процеса по закупуване на консумативи и ограничаване на заразата“, каза акад. Христо Григоров, Председател на БЧК

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *