Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Huawei представя HUAWEI WATCH GT 2e с над 100 режима за тренировка и надградени функции за следене на здравни параметри

В официална онлайн премиера заедно с новата серия P40, Huawei Consumer Business Group (CBG) представи и новото попълнение в портфолиото на Watch GT 2 – HUAWEI WATCH GT 2e. Създаден, за да вдъхновява по-активен начин на живот, новият смарт часовник разполага със 100 различни режима за тренировка, включвайки както традиционни, така и по-модерни спортни методи.

 

С HUAWEI WATCH GT 2e, Huawei за първи път въвежда функция за наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2)1. С помощта на мощна батерия, с живот до две седмици2, устройството внася както научни, така и спортни концепции в ежедневието на днешните потребители. Новият часовник помага на потребителите да следят своето здрaвословно състояние в реално време с функциите за измерване на пулс и кръвно налягане, за алармиране при пулс извън норма и за изчисляване на оптимално време за сън.

 

HUAWEI WATCH 2e e с 1.39-инчов AMOLED сензорен дисплей с висока резолюция. Той се отличава и с обновен дизайн, внасящ още повече свежест в модерната визия на цялата гама Watch GT 2. Той ще се предлага в нови и свежи нюанси – Mint Green и Lava Red.

 

За популярния HUAWEI WATCH GT 2 42mm, Huawei представи нов дизайн с Champagne Gold корпус и две нови каишки – Frosty White и Chestnut Red, които излъчват спокойствие и елегантност. HUAWEI WATCH GT 2 42mm разполага и със специална функция за дамите, а именно календар за месечен цикъл.

 

„Следвайки традицията на серията, HUAWEI WATCH GT 2e продължава да осигурява надеждно и сигурно управление на спортните и здравните показатели на потребителите.“ сподели изпълнителният директор на Huawei – Ричард Ю. „Huawei отделя огромно внимание на важността на функциите за фитнес и здраве. В нашата Seamless AI Life стратегия за всички сценарии за 2020г., здравето и фитнесът са в основата на всеки сценарий. Тъй като технологиите са все по-тясно свързани с живота на потребителите, Huawei ще продължава да залага на технологичния прогрес, да подобрява софтуерните и хардуерните екосистеми и да създава иновативни носими устройства, чрез които технологиите да помагат за поддържане на нашия тонус и здраве.

 

Модерен и изчистен дизайн, вдъхновен от класическите стилове и все пак нетрадиционен

 

 

Дизайнът на HUAWEI WATCH GT 2e е спортен, докато дизайнът на HUAWEI WATCH GT 2 е класически. Вместо да следва традиционните дизайни, при които циферблатът е отделен от каишката, той притежава класически кръгъл циферблат с модерна каишка – свеж поглед към бъдещето на смарт часовниците. Тялото му от неръждаема стомана допълва скрития аристократичен дизайн, който се слива с извития силует на часовника. Часовникът се предлага в четири нови цвята – Graphite Black, Lava Red, Mint Green и Icy White с каишка, изработена от мек и удобен силикон. Двуцветният лек TPU материал допълва безупречния дизайн в едно цяло. Всички тези характеристики показват не само колко удобен за носене е HUAWEI WATCH GT 2е, но и подчертават издръжливостта му. Дори по време на интензивна тренировка, мониторингът за фитнес и здраве остава точен. Той е оборудван с високо прецизен 1,39-инчов AMOLED сензорен дисплей, който е ясен и цветен. Това позволява на потребителите да виждат детайлите дори при силна слънчева светлина.

HUAWEI WATCH GT 2e също предлага и някои изненадващи детайли. С минималистичен и здрав корпус, часовникът се отличава и с пясъчна повърхност за по-добра текстура. Наситеното черно покритие фино отразява светлината, създавайки ефект, който се променя спрямо ъгъла на светлината, отразяваща се от часовника.

 

Новият смарт часовник на Huawei разчупва стереотипите и с множество нови циферблати. С въвеждането на нови анимирани циферблати, които допълват плавността и действията, когато потребителят се движи, Huawei предлага още по-широко персонализиране. Новата двойна часова зона помага на потребителите да останат свързани с приятели, семейство и колеги по целия свят. Мултифункционалният циферблат позволява на потребителя да персонализира настройките, които желае, като например да избира какви важни напомняния да получава през деня. Ако потребителите желаят смарт часовникът им да бъде уникален, могат просто да изберат снимка от албумите си, която да бъде показана на циферблата.

 

Истинско спортно преживяване със 100 режима за тренировка

Независимо от това дали потребителите са привърженици на традиционни спортове, или обичат да практикуват нещо малко по-експериментално, всички могат да се насладят на уникалните и разнообразни спортни режими, които предлага HUAWEI WATCH GT 2e.

 

HUAWEI WATCH GT 2e поддържа 15 професионални режима на тренировка, включително осем дейности на открито (бягане, ходене, катерене в планина, туризъм, лека атлетика, колоездене, плуване в открити води, триатлон) и седем дейности на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване в басейн, свободна тренировка, кростренажор, гребен тренажор) В професионалните режими за тренировка HUAWEI WATCH GT 2е осигурява цялостен мониторинг, който може да проследява 190 вида данни – всичко това, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от тренировката си. HUAWEI WATCH GT 2e може също автоматично да разпознае 6 професионални режима на тренировка, предлагайки по-интелигентно спортно изживяване.

 

Новият HUAWEI WATCH GT 2e поддържа още 85 персонализирани тренировъчни режима, разпределени в 6 категории спорт: екстремен, за удоволствие, фитнес, воден, игри с топка, зимни спортове. Обхващат се и активности като стрийт танци, паркур, балет, йога, бокс и катерене. Докато потребители практикуват любимия си спорт, смарт часовникът ще записва ключови данни като продължителност на тренировката, изразходвани калории, пулс, прогрес, време за възстановяване и други. Устройството ще осигурява научно базиран план за тренировки, както и инфографика с постигнатите резултати, които могат да бъдат споделени в социалните мрежи само с едно натискане.

HUAWEI WATCH GT 2e е снабден с голяма памет, която може да събира около 500 mp3 песни. Потребителите могат да слушат любимите си плейлисти по време на тренировка с Huawei Music и Bluetooth слушалки.

 

Първото в света наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2)

HUAWEI WATCH GT 2e позволява на потребителите да следят своя пулс, ниво на стрес и качество на съня в реално време, за да могат да имат актуална информация за здравословното си състояние. Всичко това стига до потребителите благодарение на разработените от Huawei  технологии за наблюдение на пулса  Truseen™ 3.5, за управеление нивата на стреса – TruRelex™ и Trusleep™ 2.0. Часовникът изпраща съобщения в моменти, когато пулсът на потребителите е твърде висок или твърде нисък. Чипът Kirin A1 захранва дългия живот на батерията (до две седмици), за да може потребителите активно и пълноценно да управляват своите здравни и спортни навици.

 

За първи път в световен мащаб, HUAWEI WATCH GT 2e поддържа измерване нивата на кислородна сатурация на кръвта (SpO2). Само за минута, потребителите могат да тестват нивата на SpO2 и да са наясно със състоянието на тялото си.

 

Huawei също така представи новите вариации на HUAWEI WATCH GT 2 42mm – Frosty White и Chestnut Red. Те са снабдени с функция за следене на месечен цикъл. Потребителите от нежния пол могат да получават известия от часовника за ключови моменти от месечния си цикъл. За целта трябва да въведат основните данни за него, като продължителност. Известията могат да бъдат получавани и чрез Huawei Health App.

 

HUAWEI WATCH GT 2e ще се продава на нашия пазар по-късно през годината.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *