Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

13 нови случая на коровавирус у нас

13 са новите случаи на заразени с коронавирус за последните 24 часа. Пет от тях са настанени в болници.  За всички обявени 13 случая нямаме данни да има връзка с Банско. Това съобщи на редовния брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски.

През последните 23 часа са направени 494 проби, а до момента – 18 502. Общо потвърдени случаи с 624. Увеличението е 2,1%. Най-голямото огнище е София – 370 случая. т вчера няма нова област със случаи на Covid-19.

В София са 8 от случаите. В Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново – един и Русе – двама.

Медицински персонал са 33-ма – 5,3% от случаите. „Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ – един, Варна – един Шумен – един, Добрич – един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години. Няма починал за деня. Общо 24 са починалите. Средна възраст на починалите е 65 години. Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция“.

230 са общо болните в болница, от които 33-ма са в интензивни отделения. Никой не е забранявал индивидуалните терапии при деца с увреждания, категоричен е Мутафчийски.

Той подчерта, че въвеждането на термокамери в световен мащаб отчита, че те имат по-малко от 20% ефективност. За да бъдат ефективни е необходимо устройствата да бъдат високочувствителни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *