Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

10% излекувани от заразените с коронавирус в България

Новите инфектирани от коронавирус са 21 души от тях в болница са постъпили десет човека, обяви днес на редовния брифинг в Министерския съвет проф. Венцислав Мутафчийски, председател на Нациоаналния оперативен щаб и директор на ВМА.

Общо 669 души са заразените, увеличението е 3,2 процента. Активните са 573 случая. В София са 12 случая, от които в Пирогов има двама пациенти, в болница „Св.Ана“ – един, девет души са на домашно лечение. В Кюстендил има трима пациенти, от които двама са в самия град, а единият човек е в Дупница. В Пловдив има двама новозаразени, в Хасково и в Стара Загора също по двама, информира Мутафчийски.

Няма нови случаи на заразен медицински персонал. Установените инфектирани са 36 души. И излекувани са 68 души – около 10% от общия брой заразени. Двама са излекувани във ВМА, един човек в Кърджали е излекуван, в Пловдив – един /става въпрос за военнослужещия, който беше интубиран/, в Смолян има един излекуван човек, който по професия е лекар.

Има два нови смъртни случая – жена на 73 години в УМБАЛ „Царица Йоана“ в столицата и мъж на 73 години в ПЪЛМЕД. Общо 15 мъже и 13 жени са починали, средната възраст на починалите е 65-годишна възраст.

Броят на болните, настанени в болници са 230, от които 147 са в София, 35 са в интензивни отделения

В брифинга участваха и шефове на болници от първа линия в борбата с коронавируса. Те призоваха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *