Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика Последни новини

„Синя“ и „зелена“ зона в София отново става платенa от 21 април

Паркирането в „синя“ и „зелена“ зона в София отново ще стане платено след 21 април. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова по бТВ= „До 21 април зоните остават безплатни, обсъждаме постепенното пускане на синя, а след това и на зелена зона“, каза тя.

За месец март загубите на Центъра за градска мобилност от безплатното паркиране в зоните и продажбата на билети са 6 млн. лв. А 6.5 млн. лева са загубите на транспортните оператори заради намаления пътникопоток, обясни кметът.

Припомняме, че от 13 март столичната община въведе безплатно паркиране в „синя“ и „зелена“ зона за времето на извънредното положение, което бе удължено до 20 март. Но натовареността на зоните достигна 100% в последните седмици и затова общината заяви, че ще преразгледа решението си за безплатно паркиране.

Започват засилени проверки в София за спазване на противоепидемичните мерки, като за това ще следят целият ресурс на СДВР и Общинска полиция, каза още Фандъкова. По думите ѝ 90% от софиянците спазват правилата, но мерките по пазарите не са дали желания резултат.

„Ще има санкции, трябва да сме безкомпромисни, защото неспазването на правилата застрашава околните“, коментира тя и уточни, че ако се направи добра организация по пазарите, мерките ще бъдат преразгледани.

Фандъкова поясни, че по време на извънредното положение търговците по сергиите няма да плащат наем.

Заради неочакваните разходи за борбата с коронавируса общината ще се опита да спести 8 млн. лв. от ремонти на някои улици. Те обаче не са ключови пътни артерии, поясни Фандъкова, и посочи, че след Великден предстои ремонт на бул. „България“.

Пари от бюджета на стратегически строителни обекти обаче няма да се взимат – като метрото, вътрешните рингове, Околовръстния път и детските градини, каза тя.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *