Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

NOVA излъчва “Един свят: Заедно вкъщи” на Великден

Спектакълът ще почете и подкрепи здравните работници с изповеди за реалните преживявания на лекари, сестри и семейства от цял свят

 Глобалното събитие в подкрепа на борбата срещу пандемията от COVID-19 – „Един свят: Заедно вкъщи” ще бъде излъчено на живо в ефира на NOVA в нощта на 18 срещу 19 април от 03:00 ч., а след това и в 12.30 ч. на Великден. Стартиран съвместно от международната организация Global Citizen и Световната здравна организация, спектакълът ще демонстрира единността на всички хора, засегнати от вируса. Той ще покаже още признателността към смелите здравни работници на първа линия, които ежедневно спасяват животи.

Организиран в сътрудничество с Лейди Гага, „Един свят: Заедно вкъщи” ще включи изпълнения и изяви с участието на Алиша Кийс, Ейми Поулър, Андреа Бочели, Аквафина, Били Айлиш, Били Джо Армстронг от Green Day, Бърна Бой, Камила Кабейо, Селин Дион, Крис Мартин, Дейвид и Виктория Бекъм, Еди Ведър, Елън Дедженеръс, Елтън Джон, Финиъс, Идрис и Сабрина Елба, Джей Балвин, Дженифър Лопес, Джон Ледженд, Кейси Масгрейвс, Кийт Ърбан, Кери Уошингтън, Ланг Ланг, Лизо, LL COOL J, Лупита Нионго, Малума, Матю Макконъхи, Опра Уинфри, Пол Маккартни, Фарел Уилямс, Приянка Чопра Джонас, Сам Смит, Шах Рук Хан, Шон Мендес, Стиви Уондър, Тейлър Суифт и Ъшър.

„След редицата инициативи, които Нова Броудкастинг Груп подкрепи и започна у нас в помощ на борбата срещу коронавируса, компанията се включва и в световната борба с пандемията заедно със Световната здравна организация и движението Global Citizen. За нас е чест да сме официален партньор за България на звездното събитие в подкрепа на глобалните усилия за справяне с COVID-19”, коментира изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова.

Спектакълът „Един свят: Заедно вкъщи” не е телетон – той е историческо и първо по рода си телевизионно и онлайн събитие, чиято цел е да подпомогне Световната здравна организация в глобалната борба срещу COVID-19. В него ще бъдат представени истории за героичните усилия на здравните работници, които се борят с вируса. Зрителите ще станат свидетели още на ангажимента на филантропи, правителства и корпорации за подпомагане чрез предоставяне на маски, защитни облекла и жизненоважно оборудване, както и на местни благотворителни организации за осигуряване на храна, подслон и здравни грижи за хората в най-голяма нужда.

За да разберете повече за Global Citizen и кампанията на движението в подкрепа на специално създадения фонд на Световната здравна организация – COVID-19 Solidarity Response Fund с подкрепата на Фондацията на ООН, може да посетите globalcitizen.org и последвате @GlblCtzn във Facebook и Instagram с #GlobalCitizen.

Повече за усилията на СЗО за справяне с пандемията и фонда COVID-19 Solidarity Response Fund – www.who.int/COVID-19. Последвайте @WHO в Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn и TikTok. За повече информация как да се включите в инициативата – www.globalcitizen.org/togetherathome.

ЗА GLOBAL CITIZEN:

Global Citizen е най-голямото движение от дейни хора и носители на промяна в света, чиято цел е да изкорени крайната бедност в света до 2030 година. С над 10 милиона привърженици месечно, гласовете предизвикват трайна промяна, изградена върху принципите на устойчивост, равнопоставеност и човечност. Те публикуват, туитват, изпращат съобщения, гласуват, подписват и призовават хората, които могат да предизвикат промяната, да действат – държавни лидери, фирми, филантропи, артисти и граждани – в общото подобряване на живота на хората. В приложението на Global Citizen може да бъде открита повече информация за системните причини за крайна бедност, както и различни възможности за решаването на тези проблеми. До момента действията на общността, на високопоставените привърженици и работата с партньори са довели до обещания и политически решения на обща стойност над $48 милиарда, които до 2030 г. ще засегнат живота на над 2,25 милиарда души. За повече информация, посетете www.GlobalCitizen.org.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *