Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Свят

Най-малко 10 души са загинали при нападението в Канада

Най-малко 10 души са загинали при продължило над 12-часа нападение в канадската провинция Нова Скотия, предадоха световните агенции.

Сред жертвите на най-тежкото масово убийство в страната има и една полицейска служителка, съобщи канадската полиция.

Гейбриъл Уортман, 51-годишен, е открил стрелба по хора на няколко места в провинцията. Властите все още не са установили точния брой на жертвите, но се очаква да бъдат открити повече от 10, съобщи говорител на полицията.

Нападателят е носел полицейска униформа и има данни, че е използвал патрулна кола, но не е служител на правоохранителните органи. Една от жертвите е полицейска служителка, отговорила на повикване. Неин колега е ранен без опасност за живота.

Уортман е загинал след преследване из цялата провинция. Засега няма потвърждение дали е бил убит от полицията и мотивите му остават неизвестни. Той е бил регистриран като зъбен техник в провинция Нова Скотия.

Серията от убийства е започнала в градчето Портапик, разположено на стотина километра от Халифакс.Премиерът Джъстин Трюдо изрази съболезнованията си на роднините и близките на жертвите на пресконференция в Отава и благодари на полицията за упоритата работа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *