Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

51 нови случаи на Covid-19 у нас

51 са новите случаи на заразени с Covid-19 за последното денонощие. Това съобщи ръководителят Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

Общо 966 са случаите за България. Увеличаването спрямо вчерашния ден е с 5,6 процента. Увеличението спрямо предния ден е с 5,6%. От общия брой случаи, активните са 752.

От всички новорегистрирани 22 са в София, в ИСУЛ има 5 пациенти, в „Пирогов:“ има двама нови, във ВМА – един. Останалите са амбулаторни.

Съществен ръст на новорегистрирани с коронавирус има в Плевен – 19 случая. Става въпрос за шивашко предприятие – завод „Мизия“.

В Бургас има 5 нови, като трима са онкоболни. В Кюстендил има двама, в Сливен и в Хасково по един.

Четири са новите случаи на заразени от медицинския персонал – броят им става 80. Заразени са лекар и медицинска сестра от интензивния сектор във ВМА.

До момента 170 души са изчистени от вируса. Трима са новите пациенти за денонощието, които са преборили заразата.

Починали са още двама души – един в „Света София“ и един във ВМА. И двамата са с придружаващи заболявания.

В болници общо има 268 човека, 34 са в интензивни отделения. 556 случаи са в София, която продължава да бъде най-голямото огнище..

За подновяването на имунизациите, ген. Мутафчийски каза, че това не е кампания, която трябва да се свърши от днес за утре. Това е отваряне на дейността за в бъдеще, в първия ден може и да няма добре изградена организация, но са дадени подробни указания, добави Мутафчийски.

„Има практики на бивши педиатри, които са почти само от деца. Това, че сме дали възможност във вторник и четвъртък за дни за имунизация е да предупредим хората да не ползват личните лекари по това време за други цели, обясни д-р Ангел Кунчев.

На личните лекари приходите не зависят от броя на пациентите, които са преминали. Единственото, което се събира като такса, това е потребителска такса. Това не е променено, уточни Мутафчийски.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *