24.07.2024

Румен Дунев: Директен удар със 75 км/ч е равносилен на падане от 10-ия етаж

Директен челен удар със скорост от 75 км/ч е равносилен на падане от 22 метра височина, което е около 9-ия или 10-ти етаж на една сграда. Това обяви пред Нова тв автомобилният експерт Румен Дунев, коментирайки трагичния инцидент, при който загина Милен Цветков.

„От видеото, което се разпространи от катастрофата, заедно с колеги направихме няколко заключение. Според нас джипът на Кристиян се движи с около 80 км/ч. При удара няма спирачен път. При тази скорост автомобилът за секунда изминава 22 метра. Ако има разсейване на водача за 2 секунди, говорим за 44 метра. След удара колата на Милен Цветков е избутана в кръстовището, а джипът чак тогава спира. Според свидетели при удара са се чули два взрива. Единият е от спуканите стъкла, а вторият е от газовата уредба на ударения автомобил. Имало е и късмет, че джипът на Кристиян не е произвел искра“, обясни Румен Дунев.

Шефът на столичната Бърза помощ д-р Гелев разкри вчера повече подробности около състоянието на пострадалия Милен Цветков веднага след инцидента.

„Сигналът за инцидента е подаден в 18:16, диктуван е в 18:19, а екипът – лекар, сестра и шофьор-парамедик, е бил на място в 18:23 часа, заяви Гелев. – По думите на лекарката, при пристигането – на практика за 5-6 минути, е заварила на платното, близо до тротоара, мъж по гръб, на когото няколко души опитват да му окажат помощ – изкуствено дишане уста в уста. Тя го заварва в кома. Веднага са предприети по оказване на първа медицинска помощ – сърдечен масаж и обдишване. Поставен е на гръбначна шина, вкарали са го в линейката, продължили са действията, включен е на монитор. За съжаление вече явно е имал единични сърдечни удари, документирано е. Продължили са да го обдишват. Съдовете на крайниците му са били толкова колабирали, че не е могло да се ползва венозен път за какъвто и да било медикамент. Това е принудило екипа да се прави мускулно инжектиране. Интубацията не е се получила заради изпълването на дихателните пътища с кръв. Продължавайки да го обдишва, екипът тръгва към „Пирогов“, но буквално пред вратата на болницата Милен Цветков е издъхнал.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *