Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

Тръмп: Брифингите за коронавируса не си струват времето

Американският президент обмисля да се прекрати провеждането на ежедневни брифинги за коронавируса в САЩ.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ежедневните брифинги, които се превърнаха в заместител на телевизионната му кампания за президентските избори, не си струват усилията и времето, съобщава Bloomberg.

Тръмп прави подобно изявление, след като преди дни се появи информация в публичното пространство, че обмисля да прекрати подобни включвания. В петък президентът се оправда, че саркастично е предложил на американските граждани да се инжектират с дезинфектант. Говорителят на Тръмп отказа да даде коментар относно тези изявления.

„Президентът Тръмп често пъти е казвал, че американските граждани трябва да се консултират с лекари относно коронавируса. Това бе препоръката му и на вчерашния брифинг“, заяви прессекретарят на Тръмп Кейли МакЕнъни. Тя отбеляза, че думите на Тръмп, които предизвикаха остри критики от страна на медици, са били извадени извън контекст.

От началото на кризата с коронавируса в САЩ почти всеки ден, включително и през повечето почивни дни, се провеждат дълги пресконференции, на които Тръмп говори за коронавируса. Но в петък вечерта американският президент и щабът за борба с коронавируса проведоха най-краткия брифинг досега, тъй като бяха задавани редица въпроси относно коментарите на Тръмп за дезинфектантите. Брифингът продължи само 22 минути и не бе отговорено на нито един журналистически въпрос.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *