Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Общество

Над 15 000 полицаи получиха по 650 лв. бонус

По сметките на над 15 000 служители на МВР са преведени индивидуалните награди в размер на 650 лева, съобщиха от вътрешното ведомство.

Бонусите са изплатени точно една седмица, след като премиерът Бойко Борисов обяви на пресконференция, че кабинетът отпуска около 10 милиона лева за допълнително плащане на служителите на МВР на първа линия в условията на извънредно положение. По думите на премиера, полицаите ще получават бонусите, докато трае извънредното положение. В момента то е удължено до 13 май.

Списъците на служителите са изготвени и предложени от ръководителите на съответните структури в МВР на базата на три критерия, утвърдени от министъра на вътрешните работи:

– контрол и проверка на преминаващите лица и предоставените от тях удостоверителни документи на изградените КПП на входно-изходните пътища на областните градове, населените места под карантина, определени райони и ГКПП;

– физически контрол на лица, поставени под карантина;

– патрулно-постова дейност, пряко свързана с изпълнение на задачи по прилагане на издадените от министъра на здравеопазването заповеди за ограничаване разпространението на COVID-19.

От началото на месеца със заповед на вътрешния министър Младен Маринов отпуските и почивките в МВР са забранени.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *